Een stukje historie..

Benieuwd naar de achtergrond van het bedrijf Maas cleaning & facility? Eigenaresse en drijvende kracht achter het bedrijf Angelique Maas neemt je mee in haar verhaal.

"Eigenlijk ben ik per toeval in de schoonmaakbranche terechtgekomen. Op mijn 18e had ik als onderneemster een leuke ambulante baan. Tot op een dag mijn vader aan mij vroeg: "Goh Angelique, waarom ga je niet in de schoonmaak, wie weet kan je het bedrijf over nemen." Omdat ik geen flauw idee had wat er allemaal bij kwam kijken en met mijn beeld enkel op het uitvoerende gericht, had ik sterk mijn twijfels of dat wel iets voor mij zou zijn.

Niet geschoten is altijd mis en ik kijk graag mee in andere keukens, dus ook in de schoonmaakkkeuken van mijn vader. Gewoon 1 of 2 dagen per week en dan zou ik nog kunnen beslissen of ik mijn eigen onderneming ging verder zetten of de onderneming van mijn vader. De eerste weken nam mijn vader mij overal mee naar toe, zodat ik alle aspecten van de schoonmaakbranche had gezien. Na een aantal maanden meegelopen te hebben en eigen taken toebedeeld te hebben gekregen was ik dus besmet geraakt met de passie in de schoonmaakbranche. Ik kwam graag op de werkvloer en hielp een handje mee! Ik kwam bij de leveranciers en zat zelfs bij grote onderhandelingen aan tafel.

Na vele jaren in het familiebedrijf te hebben gewerkt heb ik uiteindelijk in 2008 besloten het familiebedrijf te verlaten en kennis op te doen bij andere werkgevers. Hier heb ik veel van geleerd, maar gelukkig werd ik er niet van. De schoonmaakbranche bleef me boeien, maar voordat ik de grote stap ging nemen gingen er een aantal jaren voorbij. Tenslotte zaten we indertijd midden in de crisis en de schoonmaak had het niet gemakkelijk, ik wachtte mijn beurt nog even af en deed ondertussen mijn voorbereidingen. Wilde ik alsnog het bedrijf van mijn ouders over nemen? Of zou ik een nieuwe start maken? Hoe ga ik het aanpakken? Wat is mijn visie en missie enzovoort.

Iets opbouwen van niets naar iets dat geeft mij energie, dus de keuze was uiteindelijk gemakkelijk: ik zwaaide mijn werkgever vaarwel en Maas cleaning & facility werd geboren! Door mijn jarenlange ervaring had ik  voordelen als startende ondernemer en heb ik een vliegende start gehad. Ik weet hoe belangrijk het is om een goede club medewerkers te verzamelen, want daar staat of valt een bedrijf mee. In het werven van personeel gaat dan ook erg veel tijd zitten; het is belangrijk om de juiste expertises op de juiste plaatsen te kunnen inzetten.

Elke dag is anders in de schoonmaak en heel divers. Het ene moment ga je polshoogte nemen bij je medewerkers, het andere moment ben je in onderhandeling of in gesprek met leveranciers om tegen betere condities en/of voorwaardes te kunnen inkopen. Veel shoppen onder leveranciers doen we overigens niet, wij hebben 2 huisleveranciers en wijken daar niet gemakkelijk van af. Onze speerpunten voor een goede leverancier: innovatie, kennis, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Prijs komt bij ons op de laatste plaats, dit moet in een gezonde verhouding zijn. In de schoonmaak is dit ook zo, wil je voor het bekende kwartje vooraan zitten dan koop je problemen in.

Een goed contact met de medewerkers op de werkvloer vinden wij belangrijk zodat we weten wat er speelt. Met enige regelmaat hebben wij evaluaties, hier hebben wij onze eigen methodiek voor. We scoren daarmee hoog op de goede communicatie in onze organisatie. Iets om trots op te zijn! Zelfs met een bezwaar zijn we blij, want daar kunnen we mee sturen en dat kan onze dienstverlening verbeteren. Onze kracht ligt dan ook bij het luisteren naar de opdrachtgever, naar wat hij of zij belangrijk vindt en  vanuit daar kunnen we maatwerk leveren. Of dit nu enkel schoonmaak is of een totaalpakket van facilitaire dienstverlening, wij verzorgen het voor u.

Voor nu en in de toekomst kan en mag u de volgende speerpunten van ons verwachten:

  • Oprechte aandacht
  • Maatwerk
  • Kwaliteit en efficiëntie 
  • Heldere communicatie
  • Langdurige relaties met klanten, medewerkers en leveranciers
  • Volledig ontzorgt door 1 bedrijf
  • Aandacht voor medewerkers die u graag het perfecte resultaat bieden

Heeft u nog vragen of wilt u graag contact opnemen met me, bekijk dan even onze contactpagina.